tiistai 17. kesäkuuta 2014

1d. Muita mielenkiintoisia blogeja sosiaalisesta mediasta

Myös Maria kirjoittaa blogissaan Somelainen minussa!? sosiaalisen median hyödyntämisestä sosiaalialalla. Maria ottaa esille sosiaalisen median merkityksen verkostojen luomisessa ja sepä olikin hyvä huomio, josta en itse hoksannut kirjoittaa. Maria myös mainitsee, että surffailemalla oikeilla kanavilla voi etsivä nuorisotyöntekijä pysyä ajantasalla nuorten asioissa. Muutenkin näkisin sosiaalisen median erityisen hyödyllisenä nuorten parissa tehtävässä työssä. Nykypäivänä suuri osa nuorista kun on tottunut sosiaalisen median hyödyntämiseen, joten kynnys avun ja neuvojen hakemiseen lienee matalampi verkossa kuin kasvotusten.

Sosiaalista mediaa on valtavasti tarjolla ja voi olla hankala tietää, mihin kanaviin kannattaisi keskittyä. Tiina ottaa blogissaan Sosiaalisen median syövereissä esille hyvän näkökulman, jonka mukaan yrityksen on markkinoinnin kannalta parempi hallita muutama kanava hyvin kuin olla levittäytynyt ympäriinsä hallitsematta kunnolla mitään. Saman neuvon näkisin järkevänä myös sosiaalialalla sosiaalisen median hyödyntämisessä. Ehkä myös resurssien kannalta on parempi keskittyä muutamaan kanavaan kunnolla ja panostaa niihin. 

Satrinkumpu- blogin kirjoittaja Teija vinkkaa blogissaan Harto Pönkän (2014) esittämän tähtimallin. Hän pohtii, että työelämässä tähtimallia voisi soveltaa suunnittelutehtävissä kuten projektisuunnitelman laatimisessa. Muutenkin Pönkän esitys sosiaalisesta mediasta verkostojen ja ryhmien työn tukena on mielenkiintoisen oloinen ja ajattelinpa tutustua siihen seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti