sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

1b. Perehtyminen yhteen entuudestaan vieraaseen sovellukseen

Päädyin ottamaan tarkasteltavakseni Pinterest-sovelluksen, jota en ole itse käyttänyt aiemmin. Jotkut tuttavat kyllä ovat sitä hehkuttaneet paljonkin. Pinterest on siis tarkoitettu linkkien ja kuvien jakeluun, esimerkiksi voi tehdä taulun johonkin teemaan tai harrastukseen liittyen. Taulut ovat näkyvillä myös muille käyttäjille, joskin voi myös pitää osan tauluista salaisina halutessaan. 

Siirryinpä sitten lukemaan käyttäjäehtoja. Ensimmäisenä pisti silmään, että palveluun kirjautuvan täytyy olla yli 13-vuotias. Pinterestiin voi lisätä omaa materiaalia, mutta on huomattava, että se materiaali on vapaasti muiden käytettävissä - myös sen jälkeen, mikäli poistaa tilinsä. Eli siis kannattanee miettiä tarkkaan, mitä jakaa. Itse palvelun käyttö vaikutti helpolta, harjoittelin sovelluksen käyttöä luomalla oman tauluni ja lisäsin sen blogiini.

Mietin, että tätä voisi käyttää vaikkapa erilaisten asiakasryhmien kanssa toimiessa. Esimerkiksi näkisin soveltamismahdollisuuden terapeuttiseen taidetoimintaan. Vaikkapa voisi antaa teemaksi tulevaisuuden  toiveet ja jokainen saisi tehdä taulunsa siihen liittyen. Ehkä ohjaisin valitsemaan materiaalia tauluihin suoraan Pinterestin valikoimista mutta toisaalta voihan kuvia myös ottaa itse. Sitten pitää tosin muistuttaa ja pitää huoli, ettei oteta sellaisia kuvia, joiden ei haluta menevän jakoon Pinterestiin. Voisihan palvelu toimia myös tutustumisen välineenä, jolloin jokainen saisi esimerkiksi tehdä taulun itseään kiinnostavista asioista.

Voisin hyvin hyödyntää Pinterestiä myös harrastuksissani, esimerkiksi käsitöiden parissa. Pinterestiin voisi vaikkapa laittaa kuvia tekemistäni töistä. Toisaalta voisin myös kerätä tauluja, joihin lisäisin linkkejä kiinnostaviin uusiin käsityöohjeisiin. Enpä kuitenkaan tiedä, jaksanko jatkossa hyödyntää Pinterestiä tätä lyhyttä tutustumista enempää. En koe, että hyödyn sovelluksesta tarpeeksi jaksaakseni innostua siitä. 

2 kommenttia:

  1. Minäkin tutuistuin Pinterestiin ja tätä sinun tekstiä lukiessa alkoi omatuntoa kolottaa, enpäs taaskaan lukenut käyttöehtoja! Minulla ei ole edes minkäänlaista muistikuvaa että ne olisi jossain vaiheessa esitetty, eli kai olen taas automaattisesti laittanut raksin ruutuun ja next.. Mistä luulet tuon ikärajan tulevan? En täysin syvällisesti sivustoa vielä tutkinut, onko siellä jotain raakaa tai seksuaalista sisältöä?

    Harjoittelussani sosionomi/viriketoiminnan ohjaaja oli alkanut käyttämään Pinterestiä, sieltä asiakkaat saivat etsiä ideoita ja ohjeita, esimerkiksi kun nuoret tekivät savesta äitienpäivätöitä, Pinterestistä löytyi ohje miten tehdä savikissa :) ja ohjaaja itsekin käytti Pinterestiä uusien ideoiden löytämiseen!

    Jaan epävarmuutesi siitä, tulenko jatkossa käyttämään Pinterestiä. Sivusto on selkeä, helppokäyttöinen, ja varmasti hyödyllinen mutta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, etten minäkään yleensä lue käyttöehtoja tarkkaan. Tällä kertaa kuitenkin menin erikseen ne tutkimaan. Enpä kyllä tiedä, mistä tuo ikäraja määräytyy. Mutta testinä tein haun hakusanalla "gore" ja kyllä sieltä putkahti esille melko tujua matskua ajatellen pientä lasta.

      Poista